Levi Xu 125529

Avtohipnoza za koncentracijo

Sem miren in sproščen. Diham s trebušno prepono mirno in enakomerno. Ob vsakem izdihu tonem v vse globlji občutek miru in spokojnosti. Občutim težo v nogah in težo v rokah, celo telo je težko in vse mišice so sproščene. Čelo je prijetno hladno, veke težke in sproščene, cel obraz je miren in sproščen.

Da se z neko dejavnostjo zlijem, se ji moram popolnoma posvetiti. Prvi pripomoček, ki me bo pripeljal do tega, je globoko dihanje s trebušno prepono. Preden se lotim kakšne dejavnosti, ponovim približno 20 ciklov takšnega dihanja. Nato se popolnoma osredotočim na dejavnost in usmerim vso svojo energijo v dosego želenega cilja. Sposoben sem pripeljati vsako zadevo do konca, ki se jo lotim.

Kadarkoli bo potrebno, se bom popolnoma omejil od vsega, kar bi me motilo, saj me bo motivirala naloga, ki jo bom hotel pripeljati do konca. Tudi hrup in zunanje dogajanje ne bo vplivalo name. Zdaj si živo pred očmi predstavljam, da opravljam delo, ki mi veliko pomeni. Diham mirno in enakomerno. Zdaj sem pripravljen, da preidem k delu. Motiviran sem, vedno imam pred seboj cilj. Sploh nimam več težav, ko se želim izogniti mislim in zunanjim dražljajem, ki zaposlujejo mojo zavest. Zelo dobro se počutim. Reagiram brez oklevanja in ne dovolim, da bi me premagala skušnjava, ki bi samo zavlačevala dokončanje dane naloge. Opravil jo bom do konca z veliko odločnostjo, z zbranimi mislimi in brez nepotrebnega tratenja moči.

Osredotočam se zdaj v duhu na osebo, kakršna sem postal in razmišljam o vseh prednostih, ki jih imam zdaj, ko se koncentriram brez težav in imam močno voljo, ki mi bo pomagal rešiti nalogo. Predstavljam si sebe kot osebo, ki ima veliko sposobnost koncentracije, ki gre vselej do konca in se ne pusti zavesti. Umirjen sem, sproščen in trden v svojih odločitvah. Najmanjših težav se lotim z največjim samozaupanjem. Živo si predstavljam najpomembnejše načrte, ki jih hočem uresničiti. Vse bom storil, da mi bo uspelo. Spreminjam svoje življenje in mi je iz dneva v dan bolje.

Vedno bom ohranil to vedenje. Pomagale mi bodo dihalne vaje, ki jih bom opravljal vsak dan in ob začetku vsake naloge, ter vaje za koncentracijo. Še nekaj minut ohranjam v duhu svojo pozitivno samopodobo. Zdaj ko sem sposoben ohranjati koncentracijo, je življenje enostavno in prijetno.