Images20

Avtohipnoza za nespečnost

Popolnoma sem sproščen in miren. Nič ni pomembno, nič me ne moti. Vse mišico so mlahave. Vse bolj se odmikam od vsakdana in se popolnoma prepuščam blagodejnemu miru. Osredotočam se na lastno dihanje. Diham mirno in enakomerno s trebušno prepono. Občutim kako z dihanjem upravlja nekaj zunaj. Vsakič ko izdihnem zrak, se potopim vse globlje in globlje v čudovit občutek miru in varnosti. Popolnoma se predam tej prečudoviti sproščenosti. Čaroben mir in varnost me ovijata kot zaščitni plašč ali topla, mehka odeja. Nič ni pomembno. Puščam, da me čas nosi. Sem povsem svoboden in se počutim zelo dobro. Mirujem v sebi zelo globoko in trdno. Sem popolnoma miren in sproščen.

Zdaj se osredotočam na noge in povsem jasno občutim, kako so vse težje. Noge postajajo svinčeno težke, tudi roke postajajo vse težje, težke kot svinec. Občutek teže čutim tudi v vekah, te postajajo vse težje in so čvrsto zaprte, kot bi bile zlepljene. Ne moremo jih več odpreti, a si tega tudi ne želim. Tonem vse globlje v občutek miru in spokojnosti. Prevzema me čudovit občutek utrujenosti in teže. Postajam vse bolj utrujena, utrujena. Mirujem globoko in čvrsto v sebi. Po vsem telesu se širi prijeten občutek miru in skladnosti. Globini srca občutim radost in srečo.

Vsak večer ko odidem v posteljo, znova občutim ta čudovit mir in sklad. Redno takoj zaspim. Spim trdno in dobro. Imam zdrav in naraven sen, po katerem se zbudim spočit.

Zjutraj sem poln energije in poleta. Tudi zjutraj me prežema ta čudovit občutek miru in sklad. Sem veder in sproščen, v globini srca pa radosten in srečen. Srce enakomerno bije in ob vsakem utripu pošlje očiščeno kri organizmu. Vsak utrip srca me vodi v globlje hipnotično stanje. Diham počasi, globoko s trebušno prepono. Še vedno se osredotočam na močno in enakomerno bitje srca. Zdaj si predstavljam, da diham skozi srce. Čutim širjenje prsnega koša ob vdihu in krčenje ob izdihu. Spominjam se zdaj nekega dogodka, obdobja v preteklosti, ko sem bil srečen …, občutim srečo, radost. Iz dneva v dam mi je bolje. Vsak večer, ko grem v posteljo, izginejo vse misli in takoj potonem v spanec . Celo noč spim globoko in čvrsto, zjutraj pa se zbudim popolnoma svež in spočit. Čim se prebudim, občutim prijeten občutek miru in sklada, sem povsem veder in sproščen, globoko v srcu pa radosten in srečen. Cel dan sem veder in dobro razpoložen. Iz dneva v dan mi je v vsakem pogledu vse bolje. Zdaj spim globoko in trdno. Šele zjutraj se zbudim svež in prenovljen. Spim globoko in trdno. Povsem globoko in trdno….