Smoking

Avtohipnoza za kajenje

Ležim povsem sproščena. Oči imam zaprte, roke in noge so povsem ohlapne, sproščene. Mirna sem in sproščena. Nič me ne moti. Popolnoma sem mirna in sproščena. Oči so zaprte, roke in noge povsem sproščene. Popolnoma sem sproščena in mirna in enostavno pustim času, da teče. Diham mirno in enakomerno. Diham s trebušno prepono in pustim, da me dih povsem absorbira. Sem eno z dihom. Počutim se zelo dobro. Telo mi tone v prijeten mir. Dopustim, da me mir povsem prežame in da me občutek teže povleče na dno. Tonem vse globlje in globlje in sem pri tem vse bolj utrujena.

Minuta pavze.

Zdaj se koncentriram na noge. Mirno se koncentriram na noge in občutim – občutim – zdaj povsem jasno čutim, kako postajajo težke, vse težje in težje. Zdaj so mi noge zelo težke – vse težje in težje. Zdaj so mi noge zelo težke, težke so, kot bi bile iz svinca, zares težke kot svinec. Zdaj mi roke postajajo težke, vse težje in težje. Oči imam čvrsto zaprte, so kot zalepljene. Ne morem jih več odpreti, a si tega tudi ne želim. Dopustim, da tonem vse globlje in globlje v čudovit občutek utrujenosti in teže. Postajam vse bolj utrujena – postajam vse bolj utrujena, vse bolj utrujena. Celo telo je težko in sproščeno.

Minuta pavze.

Nič me ne more ovirati. Zdaj poslušam samo svoj glas in občutim, občutim, povsem jasno občutim, kako postopno tonem vse globlje – vse globlje – vse globlje v globok, globok, prijeten mir. Počutim se zelo dobro in sproščeno ter dopuščam, da tonem vse globlje – vse globlje – vse globlje. V tem čudovitem stanju spokojnosti in miru se na široko odpirajo vrata v mojo podzavest. Vse kar govorim lahko prodira globoko v mojo podzavest, tam se neizbrisno vtisne in jaz se bom po tem ravnala.

Popolnoma sem mirna. Do kajenja občutim močan odboj in ta odboj se krepi, je vse močnejši. Ne čutim več nobene potrebe za cigareto – kajenje me več ne zanima. Neprijetna mi je že samo misel na kajenje. Čim pomislim na kajenje, takoj začutim močno odvratnost, odpor. Vsakič ko zavoham cigaretni dim, se moj odpor in gnus do kajenja okrepita. Ne kadim več in od te namere me nič več ne more odvrniti. Nič več mi ne paše. Neprijetna mi je že sama misel na kajenje, ki v meni takoj izzove močan odpor. Vsakič ko voham tobačni dim, narašča tudi moj odpor do kajenja. Ne prenesem več tega vonja, je odvraten. Zelo sem srečna in radostna, ker več ne kadim. Nič več me ne bo odvrnilo od moje odločitve. Nikoli več ne bom kadila.

Minuta pavze

Spet občutim v sebi čudoviti mir. V tem čudovitem miru se mi vsaka moja beseda neizbrisno vtisne v podzavest. Poslušala bom te besede in ne bom nikoli več kadila. Pri tem, se dobro počutim. Iz dneva v dan mi v vsakem pogledu vse boljše in boljše.

Ko preštejem do tri, bodo roke spet povsem sproščene, lahkotne in gibljive. Odprla bom oči in bila povsem sveža in bistra. Ena – dva – tri. Odpri oči! Roke in noge so spet gibljive in sproščene. Polna sem moči in energije, počutim se zelo dobro. Sem zelo sveža in se dobro počutim.