19c494f7e0303ebe50c4a7758968201e

Samohipnoza za dobro počutje

Popolnoma sem sproščena in mirna. Nič me ne moti – nič ni pomembno. Vse mišice so  mlahave. Občutim, kako se vse bolj odmikam od vsakdana in se popolnoma prepuščam blagodejnemu miru. Dobro se počutim in se osredotočam na lastno dihanje. Diham mirno in enakomerno. Občutim, kako z mojim dihanjem upravlja nekaj zunaj. Vsakič ko izdihnem zrak, se potopim vse globlje in globlje v čudovit občutek miru in varnosti. Popolnoma se predam tej prekrasni sproščenosti. Čaroben mir in varnost me ovijata kot zaščitni plašč. Počutim se izjemno dobro. Nič ni več pomembno. Pustim, da me čas nosi. Sem povsem svobodna in se počutim zelo dobro. Mirujem v sebi zelo globoko in trdno. Sem popolnoma mirna in sproščena. V meni se širi čudovit občutek miru in ubranosti. Nič drugega ni pomembno. Popolnoma se prepustim prijetnemu miru in harmoniji in sem na dnu srca srečna. Srečna in radostna sem. V mojem sedanjem položaju se dobro počutim in z radostnim srcem gledam v prihodnost, ker vem, da me čaka še veliko lepih doživetij. Srce mi bije mirno in enakomerno. Opazujem dih, ki prodira vame skozi nosnice, pljuča se polnijo, trebušna prepona se širi… Izdihnem in izpraznim pljuča, prsni koš, trebuh, izdihnem  vso napetost in vdihnite mir. Ob vsakem vdihu ponovim besedo mir. Telo je mirno in sproščeno, skozi njega teče čudežna moč, energija, ga oživlja in mehča.

Moje desno stopalo je mehko in sproščeno. Mečne mišice so mehke in sproščene. Stegno je mehko in sproščeno. Moje levo stopalo je mehko in sproščeno, meča in stegno so mehka in sproščena. Noge so sproščene in gibljive. Zdaj sprostim še mišice okrog bokov, čutim,kako se raztegnejo in kako popušča napetost v njih. Zdaj usmerim pozornost v hrbtne mišice. Te postanejo mehke in elastične. Hrbtenica se raztegne. Čutim vretenca, ki se ob vsakem vdihu razmaknejo in ob izdihu spet stisnejo. V hrbtu nastane občutek širine. Na enak način sprostim prsni koš. Čutim kako se ta razteza, mehča se in širi. Občutim kako postaja mnogo večji, širši, nobene utesnjenosti ni. Zdaj sprostim še ramena in tilnik. Ramena se zmehčajo in povesijo. Tudi lasišče postane mehko. Vsa napetost izgine. Čelo, veke in mišice okoli oči se zmehčajo. Občutek napetosti izgine. Obraz se zmehča in razširi. Čutim širino v celem telesu. Telo se je razširilo, sprostilo in odvrglo vse, kar ga je utesnjevalo. Je gibčno, občutim živost v vsaki celici, telo je kot žuboreč potok, reka, ki teče…

S svojimi duhovnimi očmi odkrivam zdaj vse tiste dele, ki so zakrčeni in v katerih tičijo zadržana čustva, kot so jeza, strah, žalost, razočaranje… Te dele prepoznam po občutku otopelosti. So temni, hladni, mrtvi, težki in brez življenja.

Zdaj se posvetim tem delom, v katerih ne čutim dovolj energije. Počasi in globoko diham. Z vsakim vdihom čutim, kako prodira vanje nova energija in raztaplja napetost. Napetost se raztaplja. Razločno vidim temno gmoto, ki se izloča in zbira v balon, ki je pritrjen z vrvico na tisti del telesa, ki ga želim sprostiti. Z vsakim izdihom se temna, negativna energija po vrvici steka v balon. Balon se polni, polnim ga dokler ne začutim, da je želeno mesto očiščeno in napolnjeno z novo energijo. Predstavljam si, kako vrvico odtrgam. Balon počasi zleti v nebo in se razpoči. Z njim za vselej odplavajo tudi tvoja negativna čustva.

Osvobodila sem se vsega, kar ne potrebujem. Sončna svetloba vstopa v moje telo, v moje življenje. Življenje me radosti, veselim se vsakega novega dne, vem, da me čakajo lepa doživetja. Ljubezen sprejemam in dajem z veseljem. Počutim se dobro, dobro izgledam, sem zdrava  in sproščena. Vsrkavam lepoto, ki mi jo nudi življenje. Preplavlja me občutek toplote in umirjenosti. Zdaj popolnoma mirujem v svojem telesu in čutim vsako celico v svojem telesu, kako je sproščena. V meni sta mir in harmonija. Predstavljam si sebe kot zdravo, gibčno, radostno, samozavestno, mirno, pozitivno osebo.

Spomnim se obdobja v življenju, ko sem bila dobro razpoložena, srečna – v takšnem razpoloženju, kot ga želim imeti zdaj. Spomnim se teh trenutkov, kako sem izgledala, s čim sem bila obkrožena, kakšni so bili zvoki, barve, podobe okoli mene…

Živo si predstavljam sebe v prijetnem razpoloženju, obkroženo z najprijetnejšimi zvoki, barvami, energijami. Ko se podoba v želenem razpoloženju jasno oblikuje pred mojimi notranjimi očmi, miselno pošljem tok izdihanega zraka neposredno v to podobo. Predstavljam si, kako diham, vdihujem in izdihujem skozi to podobo. Podobo polni z zrakom, skupaj z zrakom pa tudi energijo.

Zdaj začnem vleči zrak in energijo skozi podobo nazaj vase. S ponavljanjem te vaje zjutraj in zvečer bo moje razpoloženje vselej pozitivno, stabilno in prijetno…

Vsak večer, ko bom zaspala, se mi bo v mislih pojavila moja pozitivna samopodoba, zjutraj se bom zbudila sveža in spočita. Štela bom od 1 do 5, ko pridem do 5, bom popolnoma budna in prisebna.

Ena – počasi zapuščam stanje hipnoze

Dva – vse bolj in bolj se dvigam v zavestno stanje

Tri – počutim se dobro, roke in noge so spet gibljive, telo se prebuja

Štiri – moje misli so kristalno čiste in jasne

Pet – odprem oči. Popolnoma sem budna in sproščena.