Soul Body 300×225

Samohipnoza za načrt duše

Osredotočam se na svoj dih. Diham globoko in sproščeno. Z vsakim vdihom in izdihom dovolim telesu, da se vse bolj sprosti. Svoji domišljiji dovolim, da postane bolj pretočna in svobodna. Pretočno telo je svobodno in spokojno kot mogočno drevo, ki počiva globoko v gozdu. Veter premika veje drevesa in vrši skozi liste. Prepustim se tej svobodi, temu miru … Zdaj si predstavljam kapljice vode, kako polzijo po drevesu. Te kapljice nežno topijo vsako napetost v mojem telesu, vsako napetost v čustvih … Vse, kar me bremeni, odteče v kapljice vode, ki se začnejo povečevati in združevati, dokler ne postanejo tako težke, da padejo na gozdna tla. S seboj nosijo vse napetosti, nepotrebna čustva in pronicajo globoko v bogato prst. Ko deževna voda prepoji tla, se počutim vse bolj sproščeno. Sem sproščena in čustveno varna. Potapljam se vse globlje in globlje in se povezujem s svojo podzavestjo, kjer se skriva globoka modrost mnogih življenj. Ko se tako sproščam, se zavedam svojega uma. Predstavljam si, da je moj um mogočen kot nebo nad gozdom. Je neskončen, brezmejen …

Minuta premora

Zdaj občutim svoj dih kot pomladni veter, ki premika liste na drevesu in je poln vonja po dežju. Dež in nežen veter čistita moj um. Um se vse bolj sprošča in moje misli so kot oblaki, ki potujejo in bežijo po nebu. Dovolim si, da se zdaj oblaki misli gibljejo skozi pretekla leta. Občutim, kako vsak dih sprošča um, vsi strahovi, skrbi, tesnoba se raztapljajo in izginjajo. Veter jih je odpihnil daleč stran. Moj dih jih je tako očistil, da sem kot čist zrak po nevihti. Zdaj se z umom prestavim zunaj telesa in ga skeniram. Začnem pri vrhu glave in grem počasi navzdol. Vsaka napetost me zapušča z izdihom. Sprostim vrh glave, potujem s pozornostjo navzdol po licih vse do brade, čeljusti. Ustnice se rahlo razmaknejo. S pozornostjo grem do vratu in ramen in sprostim ramena, da se spustijo stran od ušes navzdol, vrat in ramena so sproščeni kot veje drevesa, ki se majejo v vetru. Skeniram zdaj prsi, trup, trebuh, hrbet, noge, vse do stopal. Sprostim se fizično, čustveno, mentalno. Ustalim se v brezčasni igri kot drevo, ki izkuša različne letne čase. Drevo nosi svojo pot s seboj. Vsako leto življenja oblikuje nov kolobar na deblu. Predstavljam si zdaj sebe tako, da je vsako leto, ki ga preživim v tem življenju, samo en sloj razumevanja, sočutja, modrosti, ki so tam. Zdaj pridem v stik z modrostjo, ki sem si jo nabrala v vseh teh letih življenja, in se zavedam, da imam na voljo še več modrih izkušenj iz svojih preteklih življenj, ki me oblikujejo. Zdaj pokličem pretekla življenja, ki dajejo vpogled v načrt duše v tem življenju. Pristopim k enemu od prejšnjih življenj, da me vodi in mi pokaže, kakšen je dušni načrt v tem življenju. Pokličem podporo za to potovanje. To lahko imenujem intuicija, duhovni vodnik, bog … karkoli je ubrano z menoj.

Tri minute premora

Z naslednjim dihom povabim katerokoli podpirajočo energijo, da se mi pridruži, in občutim njeno ljubečo podporo. Ta namen uvida v dušni načrt si zdaj predstavljam kot belo svetlobo. Z naslednjim vdihom dovolim, da ta namera priteče vame, napolni vse celice v telesu, in si predstavljam belo svetlobo vzdolž hrbtenice. V tem varnem prostoru ljubezni sem zaščitena in varna. Preteklo življenje se bo razkrilo samo. Karkoli bo prišlo, je samo spomin na stvari, ki so se zgodile. Zdaj gledam film o sebi. Vidim lahko vse vrste dogodkov, srečne čase, čase izzivov, čase, ko so se stvari zame spremenile, čas smrti … Vse je v redu, je preprosto spomin na stvari, ki so se zgodile. Nisem čustveno navezana na to, kar vidim ali se spominjam. Vse je samo informacija, ki jo ima vesolje zame. Sem popolnoma varna ….

Ko preštejem do tri, bodo roke spet povsem sproščene, lahkotne in gibljive. Odprla bom oči in bom povsem sveža in bistra. Ena, dve, tri. Odpri oči! Roke in noge so spet gibljive in sproščene. Polna sem moči in energije, počutim se zelo dobro. Sem zelo sveža in dobro se počutim.

 

 

 

e