Sprostitev

Samohipnoza za stres

Ležim udobno in zaprem oči. Roke in noge so povsem sproščene. Vsaka mišica je sproščena, moji živci so umirjeni. Počutim se dobro. Nič me ne moti – nič ni pomembno. Popolnoma se prepuščam temu prijetnemu občutku miru in varnosti. Diham povsem mirno in enakomerno, povsem mirno in enakomerno. Popolnoma sem sproščen in nenapet. Dobro se počutim. Z vsakim vdihom me vse bolj prevzemata občutek teže in prijetne utrujenosti. Postajam vse bolj utrujen. Vse bolj utrujen.

Minuta premora

Mirujem zelo globoko in čvrsto. V tem prečudovitem svetu mirovanja se široko odpirajo vrata moje podzavesti. Te besede prodirajo globoko v mojo podzavest in se tam neizbrisno vtisnejo. Vedno se bom ravnal v skladu z njimi.

Popolnoma sem miren – povsem sproščen in nenapet. Vse, kar delam, bom vedno delal popolnoma osredotočeno. Pri tem bom ostal v sebi miren in zbran. Vse zaupane naloge bom opravil mirno. Nič več me ne more vznemiriti – vedno bom ostal popolnoma miren. Vem, da lahko obvladam in premagam vse težave. To me dela močnega. Skozi telo mi teče čudežna moč, ki mi daje varnost. Čudovit je občutek, ko lahko rečem: »To bom opravil.« Vem, da bom dosegel vse, česar se lotim, in to povsem mirno. Moja mir in varnost rasteta iz dneva v dan. Vse bolj sem miren in varen. V vsakem položaju se počutim dobro. Srce mi bije mirno in enakomerno. Krvni obtok je stabilen in kos vsaki obremenitvi. Vsaka obremenitev me naredi še močnejšega. Postajam vse močnejši. Vsak dan sem vse bolj zdrav. Spim trdno in globoko. Čim ležem v posteljo, izginejo vse težave in takoj zaspim. Zdrav in naraven spanec me regenerira. Vsako jutro se zbudim svež in spočit. Veselim se vsakega dneva in rad imam svoje delo. Zelo dobro se počutim. Iz dneva v dan mi je v vsakem pogledu vse bolje. Vse bolje mi je.

Tri minute premora

Od glave do pete sem prežet z globoko radostjo zaradi tega, ker se dobro počutim. Še enkrat občutim tisto čudovito popuščanje napetosti v celem telesu. V tem prekrasnem miru se vsaka celica telesa polni z novo močjo in energijo in počutim se dobro.

Ko preštejem do tri, bom odprl oči in bom poln energije in moči. Osvežen bom in počutil se bom dobro. Ena, dve, tri. Noge in roke so spet sproščene, lahke in gibljive. Počutim se sveže in dobro.