Images16

Samohipnoza za samozavest

Opazujem svoj dih. Dih se umirja, poglablja. Ko vdihnem, občutim svežino, hlad, ko izdihnem, občutim toploto. Napetost v mišicah telesa se raztaplja. Zdaj se bolj zavedam svojega telesa. Osredotočim se na vrat, občutim vse mišice okrog vratu in jih sprostim. Občutim, kako telo vpliva na um. Sprostim obraz. Če so kakšne misli, podobe v umu, jim pustim, da odidejo. Občutim čelo, vsak las na glavi je sproščen, sprostim napetost v čeljusti in okoli lic. Občutim hladno infuzijo toka na obrazu. Ta nežna infuzija sprošča vrat, se razliva po ramenih. Teče po rokah, prstih navzdol. Roke so težke, prsti so težki. Ta val zajame vsako rebro posebej, občutim prostor med rebri, občutim mir, ta mir v trebuhu raztaplja vso napetost. Sprostim zdaj vse mišice v spodnjem delu trebuha, okoli kolkov, čutim dih v svojem hrbtu, sprostim hrbtenico. Sprostim in odprem vse sklepe, ti dihajo svobodno. Sprostim noge vse do gležnjev, stopal. Vsak prst na nogi je sproščen in topel. Moja duša počiva. Telo počiva in vsaka mišica je sproščena. Dobro in udobno se počutim v lastni koži. Občutim, kako je telo sproščeno, pretočno in samozavestno. Počutim se svobodno v telesu. Um je miren, spokojen, odprt za pozitivne spremembe.

Minuta premora

Potapljam se v svojo podzavest, prikličem podobo Bude, ki sedi v miru. Občutim mir in moč v telesu. Objamem sebe v tem mirnem prostoru. Potopim se vse globlje in občutim, kako se sprejemam. Uživam trenutke miru v sebi in občutim vse večjo samozavest in razumevanje same sebe. Ko se zunanji svet odmika, si zdaj predstavljam sebe, da sedim ali stojim pred ovalnim zrcalom. Pogledam se v obraz in navzdol po telesu in sem sproščena. Vtisnem si zdaj to sliko v umu, kako sedim ali stojim z isto samozavestjo, ramena povlečem nazaj, hrbtenica je pokončna in dolga, glavo dvignem navzgor. Občutim v sebi, da si zaslužim, da stojim pokončno, diham sproščeno in občutim prostor v hrbtenici. Zdaj si predstavljam samo sebe v vsakdanjih okoliščinah, kako zapuščam dom, hodim po ulici, slišim odmev svojih korakov. Hodim zravnano, glavo imam dvignjeno, ramena potisnjena nazaj, hrbtenica je dolga in pokončna. Gledam pred seboj in ohranjam ravnovesje in usrediščenost.

Minuta premora

Zdaj upodabljam to središče v sebi. Prostor, ki se ga nihče ne more dotakniti, nihče ga ne more doseči, samo jaz. To je središče v meni. To je prostor, kjer ohranjam svoj občutek za sebe. Karkoli se dogaja okrog mene, vedno bom lahko našla to središče miru in samozavesti v sebi. Občutim, kako samodejno stojim pokonci, in se osredotočim samo na to središče. Kadarkoli se znajdem v neki situaciji, se od zdaj naprej osredotočim na ta mirni prostor, to središče v meni. Dovolim si, da rasteta vrednotenje in cenjenje sebe. Postaja mi vse bolj jasno, kdo zares sem, kaj menim, občutim, verjamem … Govorim z mirno samozavestjo in v vsaki situaciji ohranjam pokončno držo z dvignjeno glavo. Prihajam v vse globlji stik s seboj in spoznavam, kaj imam rada, kaj mi je dragoceno in v kaj verjamem. S tem nadzorujem svojo identiteto, svojo notranjo moč. Domneve in mnenja drugih o meni me ne ganejo, ker me nihče ne pozna bolje, kot se sama. Poznavanje sebe je korak k večji samozavesti. Ko vse bolj dojemam, kdo zares sem, grem v vsako situacijo z dvignjeno glavo, rameni, potisnjenimi nazaj, in pokončno, dolgo hrbtenico. Vse lažje komuniciram, najdem prave besede, govorim brez hitenja in se počutim dobro. Ob naraščanju samozavesti objemam tisto, kar me dela drugačno, posebno, edinstveno. Ko dovolim svojemu resničnemu, čudovitemu sebstvu, da se pokaže, bom pritegnila k sebi ljudi, ki me ljubijo resnično takšno, kot sem. Tisti, ki me resnično ljubijo, bodo hranili te znake samozavesti, me opogumljali in dali prostor, da rastem, žarim, sijem … Občutim, da sijem kot sončnica, ki se v poletnem jutru odpira proti sončnim žarkom. Izžarevam samozavest, vsako noč bom vse lažje potonila v sen, ker nisem več v konfliktu s seboj, in vsako jutro se bom zbudila sveža in v miru s samo seboj.

Zdaj bolj zaupam svoji izbiri in nisem na nezdrav način odvisna od drugih ljudi, da mi govorijo, kaj naj storim in kako naj živim svoje življenje.

Tri minute premora

Osredotočim se zdaj še za nekaj trenutkov na to, da poglobim občutek miru. Ta jedrni občutek identitete v tem svetem prostoru znotraj v meni. Samozavest je evolucija. In evolucija se začenja prav zdaj, v mojem častnem času, prostoru. Te pozitivne spremembe se bodo nadaljevale vsak dan, s tem ko razumem in sprejemam samo sebe, ko rastem v mirni samozavesti in ko se srečujem z drugimi in jim zrem v oči. S tem mirom v sebi upodabljam zdaj svojo samozavestno, svetlo prihodnost …

Še naprej tonem v hipnotični sen in občutim v sebi ponos za svoj napredek. Vsako jutro, ko vstanem, od zdaj naprej samodejno stojim pokonci, zravnano, z rameni, potisnjenimi nazaj, in visoko dvignjeno glavo. In ko se bom pogledala v ogledalo, si bom poslala sporočilo popolne brezpogojne ljubezni in sprejemanja sebe. Ko tonem vse globlje, občutim ugodje v telesu, sem bolj mirna v svojem središču in bolj samozavestna v umu ….

Ko preštejem do tri, bodo roke spet povsem sproščene, lahkotne in gibljive. Odprla bom oči in bom povsem sveža in bistra. Ena, dve, tri. Odpri oči! Roke in noge so spet gibljive in sproščene. Polna sem moči in energije, počutim se zelo dobro. Sem zelo sveža in počutim se dobro.