Alkohol

Samohipnoza za odvisnost od alkohola, drog

Občutim mir v telesu. Popolnoma sem miren in sproščen. Diham mirno in enakomerno. Z vsakim vdihom tonem vse globlje v prijeten občutek teže in utrujenosti. Ta trenutek me nič ne moti. Celo telo prežema prijeten občutek teže in toplote. Roke in noge postajajo svinčeno težke, kot bi imel na rokah in nogah svinčene uteži. Rok ne morem več dvigniti, niti premakniti. Nog ne morem več dvigniti, niti premakniti. Roke in noge so zdaj popolnoma nepremične. Potapljam se vse globlje v hipnotični spanec. Spim …

Minuta premora

Telo je težko kot svinec. Utrujenost je velika. Diham mirno in enakomerno. Počutim se dobro. Vrata podzavesti so odprta, sem v stanju, v katerem lahko rešim svojo težavo – odvisnost od alkohola, odvisnost od drog … V tem stanju miru in sproščenosti občutim, da nimam več nobene potrebe za alkoholom (drogami). Občutim popolno ravnodušnost do alkohola. Sploh me ne zanima več. Do alkohola v kakršnikoli obliki občutim močan odpor, ki se krepi. Že sama misel na alkohol (droge) je neugodna. Čim pomislim na alkohol, začutim v telesu močan odpor. In vsakič, ko vidim alkohol, se ta odpor samo krepi. Od zdaj naprej ne bom več pil alkohola. Nič me ne bo več odvrnilo od te namere. Občutim radost, ker delam nekaj dobrega za svoje zdravje in dobro počutje. Vsak dan se počutim vse bolje in bolje in sem trdno odločen, da ne bom nikoli več pil alkohola. Zavračanje in odpor do alkohola v kakršnikoli obliki se iz dneva v dan krepita. Neprijetna je že sama misel na alkohol. Ob misli na alkohol začutim gnus. Če bi v prihodnje zaužil požirek alkohola, bi mi bilo slabo v želodcu. To je globoko in neizbrisno vtisnjeno v mojo podzavest. Čim bi popil kaj alkohola, bi mi šlo na bruhanje. Ne želim si več piti alkohola in od tega trenutka zdaj to že postaja moja resničnost.

Minuta premora

Vsakič, ko zagledam žgane pijače, se odpor do alkohola poveča. Občutim srečo, ker nisem več suženj alkohola in nič me več ne more odvrniti od tega. Nikoli več ne bom pil. Vsak dan se počutim vse bolje, imam vse več energije, občutim svobodo, končno sem spet svoboden. Rešen vseh težav, ki jih prenaša alkoholizem. Ta uničuje osebnost, odnose, ustvarjalnost, zdravje, intelekt … Od tega trenutka zdaj sem rešen tega problema. Dobro se počutim v svoji koži. Dobro se počutim trezen in brez alkohola.

Zdaj v duhu vidim sebe, osebo, kakršna bom odslej postal, ko ne bom več odvisen od alkohola in drugih opojnih substanc. Vse se bo zgodilo od tega trenutka dalje. Sploh ne bom več čutil potrebe po alkoholu. Najmanjša kapljica alkohola, pa naj gre za vodko, viski, vino, pivo, žganje ali karkoli alkoholnega, mi ne bo nudila več nobenega zadovoljstva. Alkoholne pijače se mi zdijo brez okusa, odvratne in že sam pogled na steklenice alkohola mi bo povzročil slabost.

Čim bom posegel po kozarčku alkohola, me bo spreletela misel o njegovi škodljivosti. V tistem trenutku se bom spomnil vseh prednosti, ki jih prinaša življenje brez alkohola. Boljše počutje, boljši odnosi, izguba negativnih čustev … Ob misli na alkohol se bom nemudoma spomnil opustošenja, ki ga lahko povzroči, in videl, kaj vse lahko pridobim z opustitvijo uživanja alkohola.

Tri minute premora

Tonem v vso globljo sproščenost. Izginila je vsa napetost iz telesa in uma. Nobene misli ni več v umu, ki bi bila moteča. Nič ni pomembno. Popolnoma se prepuščam temu prijetnemu občutku, ko samo sem, potopljen v svoje bitje, v svojo svetlobo. Prepuščam se doživljanju zvokov in barv. Zunanji zvoki niso pomembni, prisluškujem zvokom v sebi in doživljam lepoto, mir, radost v sebi, kakršne nisem nikoli doživel s pomočjo alkohola ali drog. Ta občutek lahko doživim, kadarkoli si zaželim. Osvobojen sem vseh težav, vseh zasvojenosti. Noben alkohol ali droge mi ne morejo priskrbeti niti približno takega doživetja, čutenja sebe, svetlobe v sebi, svojega mirnega središča, ki je večno, nesprejemljivo. Ne potrebujem več alkohola (drog) v nobeni obliki. Brez alkohola (drog) se mi zdravje iz dneva v dan bolj krepi. Zaupam v svojo prihodnost, ki jo oblikujem v skladu s svojimi željami. Nič me ne more več pripraviti do tega, da še posežem po alkoholu (drogah). Do alkohola (drog) sem ravnodušen, še več, odvraten mi je. Nobena sila na tem svetu me ne more več pripraviti do tega, da zaužijem alkohol (droge). Kadarkoli si zaželim videti svet v bolj radostni in svetli luči, to lahko dosežem sam v meditaciji ali avtohipnozi. S tem pomagam tudi svojemu telesu, da se hitreje regenerira in zdravi. Vsak dan bolj občutim moč in pogum. Sam določam svojo usodo in radostnega srca gledam v prihodnost. Na mene ne delujeta nobena prisila in zunanji vpliv. Življenje dobiva nov smisel, življenje brez opojnih snovi. Vsa opojnost je v meni samem in zdaj imam dostop do nje. V globini srca občutim srečo, radost in popolno svobodo.